Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M10 Constanța solicită din nou rezilierea contractului dintre primărie și SC Puppy Vet SRL

ro

18 Sep, 2015 14:19 2503 Marime text
 
M10 Constanța a solicitat, din nou, viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, să declanșeze de urgență procedura de reziliere a contractului încheiat între Primăria municipiului Constanța și SC Puppy Vet SRL, firma care derulează serviciul de prindere, transport și gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul, potrivit unui comunicat de presă. 
 
Această nouă solicitare are la bază corespondența dintre M10 Constanța și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, demarată la data de 3 august 2015 cu solicitarea efectuării unui control la Biobaza câinilor fără stăpân din Constanța și la SC Puppy Vet SRL și finalizată la data de 3septembrie 2015 prin răspunsul furnizat de autoritatea mai sus menționată potrivit căruia, printre altele, „entru activitatea de incinerare societatea se află în procedură de autorizare”.
 
Cu alte cuvinte, de la încheierea contractului dintre Primăria municipiului Constanța și SC Puppy Vet SRL, activitatea de incinerare din incinta Biobazei animalelor fără stăpân care s-ar fi derulat ilegal.
 
De asemenea, reprezentanții M10 spun că atribuirea în sine a Contractului s-a făcut în mod ilegal întrucât, în Caietul de sarcini privind activitatea de prindere, transport și gestionarea câinilor comunitari de pe domeniul public din municipiul Constanța, la Capitolul II, secțiunea 2.1, „Obiectul Contractului. Cantități estimate”, precum și în Anexa la formularul 10 B este prevăzută activitatea de neutralizare.
 
În omunicatul de presă, reprezentanții concluzionează că firma în cauză a depus această solicitare ca urmare a controlului efectuat de Garda de Mediu, ceea ce demonstrează funcționarea sa în ilegalitate, cel puțin la capitolul incinerarea câinilor eutanasiați sau a cadavrelor ridicate de pe stradă și, ulterior, incinerate.
 
Astfel, M10 reiterează poziția potrivit căreia serviciul de prindere, transport și gestionare a câinilor fără stăpâni de pe domeniul public din municipiul Constanța este unul dintre elementele care contribuie din plin la declasificarea națională a orașului, pe toate planurile, inclusiv pe cel al civilizației.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii