Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lui Iohannis i se cere să-i retragă titlul de „Cavaler" acordat lui Miron Mitrea

ro

11 Mar, 2016 15:36 1411 Marime text
 
Preşedintelui Klaus Iohannis i se solicită să retragă ordinele naţionale acordate condamnaţilor definitiv și celor care au desfăşurat activităţi de poliţie politică. Fostul premier Adrian Năstase şi fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea ar putea deveni şi foşti deţinători ai ordinelor naţionale ale României. Asta dacă preşedintele Klaus Iohannis va pune în aplicare solicitarea Societăţii Timişoara, care a trimis o scrisoare preşedintelui, cu privire la retragerea ordinelor naţionale ale României persoanelor condamnate la închisoare sau care au făcut poliţie politică. 
 
„Credem că este absolut normal ca cele mai înalte distincţii pe care le acordă Statul Român să nu fie în posesia unor persoane care au condamnări definitive şi care penale şi care unii dintre ei se află chiar şi acum în închisoare”, a susținut Mihalcea. De asemnea, scrisoare nu îi vizează doar pe cei condamnaţi penal, ci şi pe cei care au desfăşurat activităţi de poliţie politică. „Credem că este inadmisibil ca o persoană care a făcut poliţie politică şi care are o hotărâre definitivă în acest sens să poată avea în continuare o astfel de distincţie”, a mai spus Mihalcea.

În scrisoare, acesta i-a anexat lui Iohannis şi o listă cu persoane care au făcut închisoare sau poliţie politică şi care au fost decorate. Printre aceştia se numără Adrian Năstase şi Miron Mitrea.
 
Sursa foto: romaniatv.net  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii