Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban despre generalii sau chestorii care își aranjează pensiile mărite. Ce categorie de militari ar trebui să aibă pensii speciale

ro

07 Aug, 2017 05:23 7864 Marime text
Ieri, într-o conferință de presă auținută la Focșani, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că OUG privind pensiile militare nu rezolvă problemele din sistem, permiţând în continuare venituri disproporţionate.

Beneficiari vor fi în continuare generali sau chestori care îşi "aranjează" salarii mari, pentru a beneficia de pensii mărite.


Ludovic Orban este de părere că aceste pensii speciale ar trebui acordate doar combatanţilor, nu tuturor categoriilor.
 

"PNL este singurul partid care s-a pronunţat împotriva pensiilor speciale şi a susţinut că principul de bază trebuie să fie principiul contributivităţii. Trebuie să existe dreptate între pensionari, fiecare să beneficieze de o pensie care să depindă de contribuţia pe care a virat-o le bugetul de pensii de-a lungul perioadei în care a fost activ. Din păcate, după plecarea PNL de la guvernare, în 2014, şi rămânarea PSD cu Oprea şi alţi tovarăşi de drum, a început un adevărat dezmăţ", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă la Focşani.


El afirmă că susţine eliminarea acestor pensii speciale, criticând şi măsurile luate de Guvern faţă de pensiile militarilor.

"Noi am susţinut restrângerea aplicabilităţii acestor pensii doar pentru cei care efectiv sunt militari combatanţi, nu extinderea acestor pensii speciale şi către poliţişti, şi către alte categorii asimilate angajaţilor cu haină militară. PSD a dat pensii speciale, iar acum văd că PSD ia o parte din pensiile speciale, fiind departe de a face dreptate în sistem", a precizat Orban.


Liderul PNL spune că Ordonanţa nu rezolvă problemele din sistemul de pensii. "Este o cârpeală la un pantalon găurit. (...) Orice pensionar militar poate să atace Ordonanţa dată de Guvern, care plafonează. Dacă un general sau un chestor şef îşi aranjează, cu sporuri, un salariu de 15.000 sau 18.000 lei, înseamnă că va avea şi pensia de 18.000 lei sau de 20.000 lei. Ce-ai făcut?", a afirmat el.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionut 08 Oct, 2017 09:06 Pentru lupta impotriva infractionalitatii si a crimei organizate, situatii operative si munca de teren s-au inventat politistii, jandarmii cu toate structurile lor, militarul face "munca de teren" in poligon, trage cu mitraliera, tunul, tancul, foloseste avioane de lupta si nave militare.
  • sile consul 07 Aug, 2017 08:38 Principiul contributivitatii va trebui sa aduca in plus participarea directa a militarului la situatiile operative, munca de teren, lupta impotriva infractionalitatii si a crimei organizate.