Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări la centura de nord a capitalei CNADNR promite că va lega autostrăzile A1 și A2 până în 2015

ro

17 Aug, 2014 23:36 2714 Marime text
Centura de nord a capitalei este acea bucată de drum care se află în contrucție de ceva vreme și care are drept scop unirea autostrăzii Bucureşti-Piteşti de autostrada Bucureşti-Constanţa. În cel mai recent angajament asumat, CNADNR susține că aceasta va fi modernizată până anul viitor.  
 
Astfel, din noiembrie 2015, şoferii care vin dinspre Piteşti şi vor să meargă mai departe către Ploieşti sau Constanţa vor putea ocoli capitala prin nord pe o centură cu 4 benzi, potrivit Ziarul Financiar.
 
Şoseaua de centură a Capitalei, pe care circulă zilnic 144.000 de vehicule, este unul dintre cele mai tergiversate proiecte rutiere majore din România, mo­dernizarea şi extinderea la 4 benzi a acesteia fiind adusă în discuţie încă din 2005, dar nefiind finalizată nici până acum, după 9 ani. Din 2005 şi până în prezent, doar tronsonul de circa 20 de kilometri cuprins între Chitila, în dreptul DN 7, şi Voluntari, în dreptul DN 2, este reabilitat şi lărgit la 4 benzi de circulaţie, fiind dat în exploatare în 2011.

În prezent se lucrează pe un sector de 11,2 kilometri în­tre DN 2 (Voluntari) şi A2 (autostrada Bucureşti- Constanţa). Stadiul fizic al lucrărilor este de 7% în a doua parte a lunii iulie, scrie zf.ro. Estimările susțin că acest tronson va fi finalizat în noiembrie 2015. De asemena, lucrările aparțin firmei Tehnolo­gica Radion pentru circa 53 de milioane de euro.

Anul acesta, CNADNR a alocat  200 de milioane de lei (45 de milioane de euro), pentru lucări, mai scrie zf.ro. Când vor fi finalizate aceste lucrări, şoferii care vin dinspre Piteşti şi dinspre vestul ţării, dar şi cei care vin dinspre Ploieşti şi Braşov vor intra pe o centură cu 4 benzi şi vor putea ocoli capitala pentru a ajunge mai departe pe autostrada Bucureşti-Constanţa.

Sursa foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii