Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Bute, uimit ”Am fost testat anti-doping de zeci de ori”

ro

27 May, 2016 20:20 1994 Marime text
Boxerul român Lucian Bute s-a arătat surprins de testul pozitiv la ostarină de după meciul cu Badou Jack, disputat pe 30 aprilie la Washington, și a precizat pe pagina sa de Facebook că nu a utilizat niciodată substanțe interzise și așteaptă cu încredere contraexpertiza.

”Ieri a apărut o știre că am fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din Washington. Personal, eu sunt surprins și dezamăgit de această știre. Am o lungă carieră în spate și am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv. Conform protocolului va avea loc un nou test la eșantionul 'B' și voi aștepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanțe interzise și sunt convins că se va face lumină în acest dosar'', a scris fostul campion IBF pe Facebook.

 

În presa canadiană, Bute a dezvăluit că a fost testat de mai multe ori în ultimele luni, mai ales înaintea meciului cu britanicul James DeGale, de la Quebec: ''Nu înțeleg ce a dus la acest test pozitiv. Întotdeauna am trecut aceste teste de când am devenit campion mondial. Mai recent, în pregătirea meciului meu cu DeGale, din noiembrie la Quebec, am fost testat de opt ori în timpul pregătirii până la confruntare. Am deplină încredere în echipa mea. Analiza B va fi testată și sunt sigur că va ieși negativă''.


Meciul pentru titlul WBC la categoria supermijlocie din 30 aprilie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate după 12 reprize, dar suedezul de origine gambiană și-a păstrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111.
 
Ostarina are ca efect creșterea masei musculare și este interzisă din 2008, fiind încadrată pe lista substanțelor interzise la capitolul ''Alți agenți anabolici''.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii