Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovitură pentru Oprea - nu mai coordonează doctorate!

ro

07 Dec, 2015 22:50 1557 Marime text
 
Fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de plagiat, nu mai coordonează, în prezent, lucrări de doctorat la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANI MV). De altfel, numele său nu apare pe lista coordonatorilor de doctorat ai instituţiei, postată pe site-ul acesteia.
 
Academia Naţională de Informaţii anunţa în 7 septembrie, într-un comunicat, că evaluează "stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat".
 
"Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învăţământ şi cercetare academică în cadrul ANI MV", se spunea în comunicat.
 
Comunicatul a fost emis după suspiciunile de plagiat vizând lucrarea de doctorat a lui Oprea, susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, dar şi lucrări coordonate de acesta la Academia "Mihai Viteazul".
 
Pe 4 septembrie, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat un verdict tranşant după ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral".
 
Astfel, el a contrazis, în nume personal, concluzia Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei - singurul organism abilitat la nivel naţional pentru soluţionarea acestor sesizări - în cazul tezei de doctorat "Procedura plângerii prealabile", susţinute de Gabriel Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.
 
Consiliul Naţional de Etică decisese, pe 8 iulie, că suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea nu poate fi confirmată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii