Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loteria Română va funcţiona în subordinea Ministerului Finanţelor

ro

07 Jan, 2017 17:41 2386 Marime text
Guvernul condus de Sorin Grindeanu a decis ca Loteria Română, una dintre cele mai valoroase companii românești, să fie trecută de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanțelor.
Loteria Română, una dintre cele mai valoroase companii românești, continuă să fie plimbată de la un minister la altul, în funcție de ce Guvern preia conducerea administrației.
Cabinetul Grindeanu a decis ca Loteria să fie trecută de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanțelor, scrieProfit.ro. Aceasta după ce, în toamna anului 2015, Guvernul Ponta a decis ca Loteria Română să treacă din subordinea Ministerului Finanțelor în cea a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care timp de patru ani să aibă exclusivitate pentru jocurile organizate de Loterie.
Executivul susținea în ordonanță că, în termen de doi ani, Loteria va funcționa după principiile guvernanței corporative, cu o conducere de tip dualist și cu criterii de performanță.
Până să fie trecută la Oficiul Jocurilor de Noroc, Loteria Română a fost controlată tot de Ministerul Finanțelor.
Loteria a încheiat anul trecut, conform bugetului rectificat de venituri și cheltuieli, cu un profit net de 59,5 milioane de lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii