Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lord of the Dance" a făcut senzaţie în acest weekend, la Bucureşti şi la Constanţa (galerie foto)

ro

16 Oct, 2012 16:23 3033 Marime text

battle.jpgTrupa de dans irlandez a făcut senzaţie sâmbătă la Sala Palatului din Bucureşti, povestea repetându-se însă şi duminică seara, la Sala Sporturilor din Constanţa! Audienţa a fost mai mult decât încântată sa îi vadă în acţiune pe magicienii dansului irlandez!

Irlandezii au avut parte atât la Bucureşti cât şi la Constanţa de săli pline, aşa cum sunt de altfel obişnuiţi. Este cunoscut faptul că acest show este supranumit „o minune a lumii moderne", datorită faptului că întotdeauna realizează spectacole cu casa închisă. Acestui fapt se datorează şi organizarea celui de-al doilea show la Bucureşti, iniţial fiind anunţat un singur spectacol.

Fiecare spectacol a debutat cu o voce care îi invita pe spectatori să urmărească „the world's greatest show"; şi chiar aşa a fost! Oamenii aveau să urmărească un spectacol grandios, plin de dragoste, suspans şi aventură.

Româncele, îndrăgostite de cei doi dansatori ce l-au întruchipat pe Lord Of The Dance

Pe muzica lui Ronan Hardiman, personajele mitice au conturat o celebră poveste din folclorul irlandez, făcându-i pe români să se îndrăgostească iremediabil de dansatori! Dacă majoritatea celor din public s-au îndrăgostit de dans, de eleganţa şi precizia cu care se mişcau dansatorii, ar mai fi o categorie care merită menţionată aici: tinerele domnişoare care s-au îndrăgostit rând pe rând de dansatorul ce interpreta rolul principal - Lord Of The Dance! Şi David McCabe si James Keegan (ambii interpretând pe rând rolul lordului, la fiecare show schimbându-se interpretul rolului principal) au cucerit atât privirile tinerelor domnişoare aflate în sală, cât şi inimile. „Are ceva, un şarm aparte şi ştie sa-l folosească pe scenă şi în dans. E hot!", spunea o tânăra despre James Keegan.

Fanele ar trebui să ştie despre James că după nici 10 luni de la începerea colaborării cu Michael Flatley, la vârsta de 17 ani a devenit cel mai tânăr interpret al rolului lordului din istoria trupei! Nici pentru David McCabe cuvintele de laudă nu au întârziat să apară: „Ce postură incredibilă are! Şi ce paşi rapizi de dans! Gata, de azi sunt fana lui. E foarte potrivit pentru rolul Lord Of The Dance!", spunea o altă domnişoară aflată la spectacolul de la Bucureşti! Puţină lume ştie însă că David a interpretat timp de 5 ani, la începutul carierei lui în trupa irlandeză, rolul personajului negativ - Don Dorcha. Deoarece unele fete sunt atrase de băieţii răi, şi interpreţii rolurilor negative au primit aprecieri şi aplauze de la domnişoare.

Zeci de personaje fantastice au purtat publicul într-o lume de poveste, în care zânele şi personajele pozitive au stat pe aceeaşi scenă cu spiritele rele, s-au luptat şi au pierdut sau au câştigat rând pe rând, libertatea fiind premiul pe care toate personajele l-au împărţit la sfârşit.

„A fost prima dată când am luat parte la un show ce implică dansul pe scenă. Pur şi simplu am fost fermecată de artiştii aceştia talentaţi, de ritm, de atmosfera creată - care pur şi simplu mi-a captat mintea şi sufletul. Aş fi vrut să nu se mai termine!", spunea entuziasmată o tânără din public.

Desigur, au existat şi câteva bisuri, atât la Bucureşti cât şi la Constanţa, ceea ce i-a bucurat foarte mult pe cei din public. Dansatorii au fost surprinşi de reacţia oamenilor, aceştia aplaudând încă de la începerea show-ului, înainte ca aceştia să intre pe scenă! "Aici am întâlnit, cu siguranţă, una dintre cele mai călduroase primiri, care ne-a impulsionat", a declarat după spectacol, dansatorul Zoltan Papp (interpretul rolului negativ).

Turneul „Lord of the dance" a avut loc în perioada 9-14 Octombrie 2012 şi a trecut prin Cluj, Bucureşti (2 reprezentaţii) şi Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laurentiu Bogdan 17 Oct, 2012 08:19 Super spectacol. Eu sper sa vina si la anul in Romania.