Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locotenent colonel Claudia Popescu, prima femeie jandarm care participa la o misiune ONU

ro

25 Nov, 2017 12:02 7361 Marime text
Locotenent colonel Claudia Popescu este prima femeie din cadrul Jandarmeriei Române care participa la o misiune sub egida ONU. Misiunea Multidimensiunală Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA) marchează o nouă misiune internațională pentru Jandarmeria Română.

Misiunea are o durată initială de 12 luni. Alături de locotenent colonel Claudia Popescu din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei, vor mai participa doi ofițeri, maior Cristian FILIP din cadrul IJJ Olt și maior Virgiliu BEȘCA din cadrul Inspectoratului General.

Cei trei ofițeri au fost selecționați de către o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), în urma susținerii testărilor din luna iunie 2016. Pentru această nouă misiune încredințată de ONU Jandarmeriei Române, cei trei ofițeri au trebuit să parcurgă mai multe probe de concurs, de la testarea cunoștințelor de limba străină, testare auto în condiții speciale până la tragerea cu armamentul.

Misiunea jandarmilor români va viza elemente de protecție a civililor, sprijinirea eforturilor de extindere a autorității statului și de păstrare a integrității teritoriale a Republicii Centrafricane, precum și promovarea și protecția drepturilor omului și acordarea de sprijin în domeniul justiției și al statului de drept.

Actualmente, Jandarmeria Română participă în 12 misiuni international, ce se desfășoară pe 4 continente.

Sursă foto: Jandarmeria Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii