Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localnicii din Oituz şi Nazarcea, fără apă la robinete, timp de 24 de ore

ro

03 Dec, 2014 12:26 1533 Marime text
Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a stației de pompare Cota 20 Ovidiu, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile mâine, 4 decembrie 2014, în intervalul 00.00 – 24.00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din satele Oituz și Nazarcea, dar și abonații din zona de la intrarea în localitatea Mihail Kogalniceanu: Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, unitățile militare și agenții economici din zonă.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Extindere rețele apă și canalizare, reabilitarea a 2 stații de pompare și stație de pompare ape uzate nouă   – localitatea Ovidiu”, în valoare de 8,05 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 2,3 milioane lei. În cadrul acestui proiect, au fost realizate două stații de pompare noi pentru sistemul de canalizare, complet automatizate.

Stația de pompare Cota 20 Ovidiu a fost reabilitată total, instalațiile aferente obiectivului având o vechime de peste 40 de ani. Proiectul mai cuprinde și extinderea rețelelor de alimentare cu apă, în zona nouă a orașului Ovidiu, pe o lungime de peste un kilometru, pe străzile: C, D, M4, M5 și M7. Pe parte de canalizare, sistemul a fost extins cu 2,9 km, pe străzile 1, 2, Egretei, Rândunicii, Păunului, Lăstunului, Pajiștei, Fulgerului, Mugurel, Uzinei și DN2A. În plus, a fost montată o nouă magistrală de preluare a apelor uzate, între stațiile de pompare din localitate, pe o lungime de 8,2 km. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii