Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localitățile Mihai Viteazu și Cuza Vodă se înfrățesc cu două localități din Republica Moldova

ro

29 Aug, 2014 16:19 2207 Marime text
Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța, Aula “ Adrian Rădulescu”, va găzdui duminică, începând cu orele 11.00, un eveniment dedicat Zilei Limbii Române. 

Ziua Limbii Române este serbată a data de 31 august. Cu această ocazie, în acest al doilea an de la legiferarea Zilei Limbii Române ( Legea 53/2013), autoritățile și instituțiile publice, în parteneriat cu Grupul Român de Presă și Initiațivă Civică, revista “ Creșterea limbii românești” , revista “ Albina Românească” vor desfășura manifestări cultural – educative, cu caracter evocator sau stiințific, dedicate limbii române.

Astfel, Filiala Județeantă Constanța a Asociației Comunelor din România reprezentată legal prin persoana președintelui Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a organizat pentru data de 31 august  o ceremonie în cadrul căreia se vor semna acordurile de înfrățire dintre două localități din raionul Cahul, Republica Moldova cu două localități din județul Constanța, după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria comunei Cumpăna.

În aceste condiții, comuna Mihai Viteazu va încheia un protocol de colaborare cu localitatea Badicul Moldovenesc, iar comuna Cuza – Vodă cu localitatea  Pelinei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii