Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localităţile din judeţul Constanţa cu probleme hidrologice. Ce spune şeful ISU

ro

15 Mar, 2016 12:23 1513 Marime text
În sala „Remus Opreanu”, are loc o şedinţă de lucru cu primarii din judeţul Constanţa. Acum, se analizează situaţia hidrografică de la nivelul judeţului Constanţa.

„Avem cod galben pe Dunăre, de la Ostrov la Gârliciu. De asemenea, avem antenţionare în zona Hârşova, dar riscante sunt şi digurile de la Oltina până la Gârliciu. Am rugăminte să nu lăsaţi lucrurile să degenereze. Vom veni şi noi în teritoriu”, zice prefectul Nicolaescu.  

Petrov, şeful ISU, a făcut o trecere în revistă a localităţilor unde sunt probleme hidrologice. „Nu sunt probleme la Oltina, Gârliciu şi Ciobanu, dar la Harşova sunt câteva probleme. În incinta Gârliciu, Ciobanu sunt câteva hectare inundate, dar şi în zona Vadu Oi, unde, azi dimineaţă, au fost 330 de teren agricol inundate. Se intervine şi nivelul apei scade simţitor”, spune şeful ISU.

„La Vadu Oii, inundaţiile sunt provocate de infiltraţii. Sunt 12 comitete locale de situaţii de urgenţă, dar doar zece au trimis informaţii privind servicul de permanenţă”, a mai spus Petrov.

În altă ordine de idei, subprefectul Levent Accoium s-a alăturat şedinţei, adresându-le primarilor rugămintea de a da tot sprijinul pentru implementarea proiectului Ronet, privind introducerea reţelei de internet în localităţile rurale.

Citeşte şi Informaţii importante despre alegerile locale: Acum, şedinţă de lucru cu primarii din judeţul Constanţa (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii