Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localitatea Izvoarele se confruntă cu un val de cutremure

ro

29 Oct, 2015 00:01 1690 Marime text
Cum ar fi să trăiți într-o localitate unde zilnic sunt cutremure? Ei bine, în localitatea gălăţeană Izvoarele nu mai puţin de cinci cutremure au avut loc într-o singură zi, iar crăpăturile din locuinţele oamenilor s-au adâncit. Fenomenul a revenit la doi ani de când 300 de seisme au avut loc în zonă.
 
Oamenii din localitate spun că le este frică să mai stea în case şi dorm cu uşile deschise pentru a putea ieşi mai repede în caz de cutremur. Analizele experţilor au arătat că toate cutremurele petrecute până acum în Izvoarele au cauze naturale.
 
Din 23 septembrie şi până la începutul lunii octombrie 2013, în zona comunelor Slobozia Conachi şi Schela din judeţul Galaţi s-au produs peste 260 de cutremure, dintre care peste 30 au avut magnitudini de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cele mai puternice seisme înregistrate la Galaţi în acea perioadă au avut 3,9 grade şi s-au produs în 29 şi 30 septembrie şi în 4 octombrie 2013.
 
Primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparține satul respectiv, Ioan Neculau, a declarat, miercuri, că în zonă sunt așteptați specialiști de la Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) pentru a restarta cele șase stații seismice amplasate în 2013.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii