Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Popa explică de ce nu toți constănțenii au căldură în apartamente!

ro

19 Oct, 2016 10:24 7211 Marime text
Mai mulți constănțeni au reclamat faptul că încă nu au primit căldură în sistemul centralizat, nemulțumiți de faptul că încă se confruntă cu frigul în case. Directorul RADET Constanța, Liviu Popa, a explicat faptul că lipsa căldurii poate fi cauză de 2 motive: unele asociații nu vor încă să aibă încă energie termică în regim centralizat, așa că încă nu primesc energie, iar în această situație constănțenii ar trebui să se adreseze asociațiilor, al doilea motiv fiind câteva avarii care au apărut în timpul nopții în mai multe zone din oraș.

„Au mai apărut în timpul nopții niște avarii, la care lucrăm acum și le rezolvăm. Nu știu exact zonele. De fiecare dată când se pornește căldura apar inevitabil niște probleme de genul acesta. Și pentru că în unele situații nu țin robinetele de la imobil, suntem nevoiți să oprim o pară ca să se remedieze un robinet, un calorifer. Nu sunt avarii de durată, sunt probele care se rezolvă în câteva ore. De fiecare dată apar aceste evenimente, și nu este un lucru care să îngrijoreze, sunt niște situații firești. Sunt vreo 12 locații unde au apărut avarii și a trebuit să oprim furnizarea, pentru a face reparații în această dimineață“, a explicat Popa.


În altă ordine de idei, directorul RADET Constanța a anunțat faptul că toată rețeaua a fost umplută, și că rețeaua este în parametrii de azi-noapte, acolo unde asociațiile și-au dorit energie termică.

„Am terminat de umplut rețeaua în tot orașul, la cei care vor să ia căldură, acolo unde vor să primească, pentru că nu toți vor să primească. Au contor la branșamente și acolo unde nu vor să primească, nu deschid robinetul, și nu plătesc. Aerisirea rețelei o facem noi, din bloc în bloc, dar pentru că sunt multe blocuri, această procedură durează o zi – două – trei până ajungem la toată lumea. Sunt și asociații de proprietari care își fac singure această aerisire“, a precizat Popa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Locuitor 19 Oct, 2016 13:05 Vrem caldura in apartament !