Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Iolu – „Stabilirea prețului RCA nu e de competența Guvernului”

ro

15 Sep, 2016 11:48 1431 Marime text
Astăzi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a spus că stabilirea prețurilor în cazul RCA nu intră în atribuțiile Guvernului, ci Autorității de Supraveghere Financiară.

Iolu spune că, după consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, Guvernul a adoptat ieri o ordonanță de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.

„Ordonanța reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea și rolul tuturor instituțiilor implicate. Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA și este inadmisibil să i se solicite Guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituțiilor care trebuie să-și asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori și transportatori. Stabilirea prețurilor, cerere formulată azi în petiția adresată Guvernului, nu este în atribuțiile Executivului, ci a Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină”, spune Iolu, într-o declaraţia transmisă presei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii