Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea cere audierea lui Victor Ponta în Dosarul Referendumului

ro

05 Feb, 2015 16:40 1257 Marime text
La ieşirea de la audierile în Dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a declarat că a solicitat ca şi Victor Ponta să fie audiat. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat astăzi la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), pentru a fi audiat în dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 
Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie audierea primului-ministru Victor Ponta în dosarul în care este acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din iulie 2012.
 
Pe lângă audierea lui Victor Ponta, Dragnea a cerut, prin intermediul avocatului său, audierea a altor 18 persoane care au îndeplinit funcţia de coordonatori judeţeni ai campaniei pentru demiterea preşedintelui Băsescu.
 
Liviu Dragnea consideră că audierile sunt utile pentru a demonta acuzaţiile pe care i le aduce DNA. O solicitare similară a făcut Dragnea şi în 2013, în perioada în care procurorii instrumentau dosarul, însă aceştia au respins solicitarea.
 
Dragnea s-a prezentat la ICCJ pentru a da o primă declaraţie în acest dosar, el refuzând să facă acest gest în perioada în care procurorii anchetau cazul. Audierea a durat aproape trei ore, timp în care social-democratul a argumentat că nu poate fi acuzat de foloase necuvenite în dosar, din moment ce orice şef de campanie îşi propune să câştige o competiţie electorală. 
 
"Partidul nu era candidat. Dacă nu a fost cvorum, folosul necuvenit a fost pentru preşedinte. PDL a boicotat. Şi preşedintele Traian Băsescu a boicotat public, împotriva prevederilor explicite ale legii care spun: orice încercare de împiedicare a participării cetăţenilor la vot e infracţiune", a declarat Liviu Dragnea în faţa magistraţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii