Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Livia Stanciu „În procese similare cu cel al lui Klaus Iohannis, judecata a fost suspendată până la pronunțarea CCR ”

ro

24 Oct, 2014 17:44 1649 Marime text
Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat, vineri, ca in procese similare cu cel de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidentiale din partea ACL, judecata a fost suspendata pana la solutionarea, pe 4 noiembrie, a unei exceptii de neconstitutionalitate, transmite HotNews.ro.

"Tot de la colegi am inteles ca in alte cauze cu obiect similar a fost invocata la CCR exceptia de neconstitutionalitate parca a textului articolului 87 alineatul 1 litera f din Legea 161/2003, text de lege care vizeaza exact incompatibilitatea despre care se discuta in aceasta cauza, a dosarului Iohannis. Tot de la colegi am inteles ca aceasta exceptie de neconstitutionalitate are termen la CCR pe data de 4 noiembrie, iar Instanta suprema in cauze identice, cu obiect identic, inainte de a se cunoaste ca domnul Iohannis, care este parte in acest dosar, reprezenta candidatul formatiunii politice pentru Presedintia Romaniei, in acele cauze instanta suprema a suspendat judecata pentru a trimite la CCR dosarul sa se pronunte pe acea exceptie de neconstitutionalitate. Sigur, este decizia colegilor mei. Eu nu stiu daca vor astepta raspunsul de la CCR sau nu", a afirmat Livia Stanciu.

Stanciu a explicat ca, in general, admiterea de catre CCR a unei exceptii determina revizuirea unei hotarari judecatoresti daca aceasta este pronuntata inainte de raspunsul instantei constitutionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii