Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Primarul Matei despre cazul colonelului STS, Ştefan Enache

ro

05 Jan, 2016 22:39 3672 Marime text
Primarul oraşului Navodari, Nicolae Matei a făcut câteva precizări pe marginea cazului colonelul STS Ştefan Enache vs. Colectiv  la finalul unei emisiuni în care a fost invitat la postul de televiziune Litoral Tv. Matei a spus că deşi a fost contactat de mai multe instituţii de presă a refuzat să discute despre acest caz, deoarece este vorba despre un dosar aflat în cercetare pe care nu doreşte să-l comenteze.
În privinţa stenogramelor apărute în presă, potrivit cărora colonelul Enache a sustinut, într-o discuţie telefonică interceptată, că incendiul ar fi fost provocat, iar de acest lucru ar fi ştiut şi ministrul Gabriel Oprea, primarul oraşului Năvodari a afirmat că : "ar fi urât din partea statului român să nu facă lumină în cazul Colectiv unde au murit 63 de oameni. În loc să-l sune pe Matei pentru declaraţii, presa şi televiziunile ar fi trebuit să spună că acel colonel a făcut şi mapa pentru CSAT în cazul Colectiv şi..(...) Lucrurile trebuie luate în serios şi mă bucur că instituţii de forţă care altminteri vor să se afirme au făcut în aşa fel încât să iasă adevărul la lumină”!
Vă reamintim că procurorii care se ocupă de ancheta în cazul Colectiv susţin că au verificat afirmaţiile făcute de colonelul STS, reţinut într-un dosar pentru trafic de influenţă. Afirmaţiile lui Ştefan Enache s-au dovedit false, iar procurorii au considerat că el doar a încercat să îşi creeze imaginea unui personaj influent, cu acces la informaţii secrete. Arestat pentru trafic de influenţă într-un dosar de coruptie, colonelul STS Ştefan Enache, a fost interceptat când vorbea cu un politician despre...incendiul de la clubul Colectiv prezentându-l ca pe o provocare..Acum, avocatul lui Stefan Enache susţine însă că este o neînţelegere şi că Enache nu a făcut niciodată astfel de afirmaţii. Adică interceptarea i-ar fi atribuită lui în mod eronat.


 STEFAN ENACHE: Se stia, ma! Stia seful din Minister…Si Oprea… Pai daca si-au dat sms-uri „nu vii in seara asta in club!", unii… Si eu am prieteni care au fost…specializati pe explozibili si arme de distrugere in masa. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mama si tata. Deci americanii au mama, ii spun bombe mama, israelienii le spun, rusii tata si israelienii au o combinatie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Pai daca i-a facut ca la rotisor… 


Politician: I-a stropit, i-a…? 
STEFAN ENACHE: Ce vorbesti…Si gazul ala dezvolta 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, in momentul in care a coborat, oxigen."

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii