Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista substanţelor pe care trebuie să le evităm în alimentaţie

ro

20 Mar, 2013 12:05 1272 Marime text
Medicul Gheorghe Mencinicopschi a făcut la România TV o listă a sustanţelor pe care trebuie să le evităm mai ales acum, în perioada postului. Tototdată, el recomandă reţetele monahale pentru cei care doresc să ţină postul Paştelui.
De luni s-a intrat în postul Paştelui, iar timp de şase săptămâni mulţi dintre creştini ortodocşi se confruntă cu o serie de probleme legate de achiziţionarea alimentelor pe care urmează să le consume. Deşi pe etichetă scrie "produs de post", multe dintre alimente conţin substanţe care sunt mai nocive decât cele consumate în perioada obişnuită a anului, când nu este post.
Medicul Gheorghe Mencinicopschi a dat la România TV câteva sfaturi legate de consumul de alimente în perioada postului. "Dacă vrem să ţinem un post autentic, ortodox, cred că ar trebui să urmăm reţetele autentice de post, reţetele monahale, care sunt tradiţionale de 2.000 de ani, de când există creştinismul. Simplul fapt că un aliment poate conţine E-uri, îl descalifică din categoria alimentelor de post. Mai sunt anumite substanţe care se găsesc din păcate în alimentele de post, cum ar fi acizii graşi trans, care sunt mai răi decât atunci când nu suntem în post şi consumăm produse de origine animală.
Continuarea AICI!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii