Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista cu ţările ce necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor

ro

22 Nov, 2016 18:10 2032 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în urma evaluării situației internaționale cu privire la circulația virusului polio (supravegherea circulaţiei de enterovirusuri şi prevenirea apariţiei cazurilor de paralizie acută flască), a actualizat lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio, astfel: Afganistan, Camerun, Ciad, Guineea Ecuatorială, Laos, Madagascar, Myanmar, Niger, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Ucraina.

„Pentru cetăţenii români care călătoresc spre aceste țări și nu au fost vaccinaţi antipolio în ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgenţă, chiar înaintea acesteia. Vaccinarea va fi notificată pe certificatul internaţional de vaccinări şi va însoţi documentele de călătorie”, transmite MAE într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

„În acest sens, OMS şi specialiştii structurilor de sănătate publică din domeniul de implementare a Regulamentului Sanitar Internațional – 2005, reiterează faptul că răspândirea polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) la nivel internațional constituie un risc şi o Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internațională”, conform MAE.

În continuare, rămâne obligatorie vaccinarea persoanelor care călătoresc dinspre Afganistan şi Pakistan. Aceste persoane nu au dreptul să părăsească teritoriul ţărilor respective, indiferent de punctul de trecere frontieră (rutier, naval, aerian), fără documentele care să ateste vaccinarea antipolio. În caz contrar, autorităţile de frontieră ale acestor ţări au dreptul să interzică părăsirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situaţii, cetăţenilor din ţările respective, care solicită viza pentru România, li se va solicita carnetul internaţional de vaccinări, în care este înregistrată efectuarea vaccinării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii