Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii Coaliţiei au luat la puricat Codul Fiscal

ro

24 Aug, 2015 11:03 1461 Marime text
 
Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, în urmă cu puţin timp, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal. Principala miză a dezbaterilor este reducerea TVA. Este prima reuniune a liderilor Coaliţiei, după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. La discuţii participă şi premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea (UNPR) şi, din partea ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi ministrul Daniel Constantin.
Referitor la discuţiile tehnice de joia trecută dintre reprezentanţii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea dezvăluia, mai ieri-alaltăieri, că nu s-a ajuns la nicio soluţie şi că reducerea TVA etapizat - la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% - a fost doar o propunere a liberalilor.
UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, în timp ce ALDE susţine în continuare reducerea la 19%.
Oricum, de astăzi, Parlamentul va dezbate, în sesiune extraordinară, reexaminarea proiectului noului Cod fiscal, Senatul fiind prima Cameră convocată să ia în discuţie solicitarea preşedintelui, Camera Deputaţilor, for legislativ decizional, urmând să se reunească după ce Senatul se va fi pronunţat.


sursa foto: aktual24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii