Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii vor contesta la Curtea Constituțională procedura în cazul Şova

ro

02 Jun, 2015 21:46 1340 Marime text
 
Senatorul PNL Mario Oprea a anunţat că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională procedura prin care s-a votat la Senat cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democaratului Dan Şova: "Vom depune contestaţie pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conştiinţa senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulţi au votat pentru această cerere, acum mai puţini, dar, după cum aţi văzut, au votat şi în alte grupuri, nu numai de la PNL".
Oprea a mai spus că depunerea contestaţiei "se va desfăşura rapid": "Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, aşa cum s-a spus astăzi în plen nu era aceasta cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran".
Vă amintim că Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate 66 de voturi "pentru" şi 72 "împotrivă".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii