Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta „Liberalii sunt penibili”

ro

28 Jun, 2015 23:51 1567 Marime text
 
Victor Ponta a avut o intervenție telefonică la emisiunea Ultimul Cuvântde la B1 TV, moderată de Cătălin Striblea, unde a vorbit despre relația profesională pe care o are cu premierul interimar Gabriel Oprea, despre funcția pe care o are Rovana Plumb în partid și despre motivele pentru care PSD va vota împotriva numirii lui Răzvan Ungureanu în fruntea SIE.

Ponta a declarat că a vorbit cu Oprea, premierul interimar al României, în fiecare zi și că are încredere totală în capacitățile sale.

El a mai spus că există un sistem de guvernare în ultimii trei ani: înaintea fiecărei ședințe de guvern, el obișnuiește să discute cu Gabriel Oprea, cu Daniel Constantin și, uneori, cu Liviu Dragnea și cu Andrei Gerea, Ministrul Energiei. De asemenea, el discută înaintea acestor ședințe și cu miniștrii relevanți pentru subiectele avute pe agendă. Acest mecanism este valabil și acum, când Oprea este premier interimar. Discuții au loc înaintea ședințelor de guvern și la fel va fi și marți, când va avea loc o nouă ședință. 

Întrebat de Ion Cristoiu dacă se poate spune că el conduce guvernul de la distanță, Ponta a răspuns că ”nu ar fi corect, guvernul e condus de Oprea, dar ne consultăm ca doi prieteni și parteneri pe toate problemele guvernamentale”.

Victor Ponta a mai precizat că Rovana Plumb nu a fost numită de el în fruntea partidului așa cum s-a scris, ci că a fost aleasă și că este statutar numărul doi în partid. 

Premierul a mai declarat că PSD va vota împotriva numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE și că „motivele sunt lesne de înțeles”. El a mai precizat că „este o decizie politică pe care o ia conducerea și care e discutată apoi de grupurile parlamentare”. 

„Cred că anul trecut s-a discutat foarte mult despre faptul că nu ar trebui să dăm toată puterea unui singur partid. Atunci era vorba despre PSD. Acum că este vorba despre PNL, nu mai este nicio problemă. (...) Doamna cu poalele în cap a votat pentru căderea guvernului Răzvan Ungureanu și a spus despre el lucruri pe care eu nu le-am zis niciodată, iar acum îl susține”, a mai adăugat premierul.

Victor Ponta i-a catalogat pe liberali drept „penibili” pentru schimbarea lor de atitudine față de Mihai Răzvan Ungureanu.


Sursa: B1 TV
Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii