Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Senat Liberalii au depus o moţiune simplă privind autostrăzile

ro

08 Sep, 2015 17:24 1571 Marime text
 
PNL a depus astăzi, la Senat, o moţiune simplă privind infrastructura de transport. Anunţul a fost făcut de co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook. Ea precizează că moţiunea trage un semnal de alarmă, în condiţiile în care "proiectele de infrastructură şi absorbţia banilor europeni pentru transporturi nu au nicio şansă de a fi scoase din amorţeală".

"Infrastructura ar trebui să fie un motor al dezvoltării economice. Sub guvernarea PSD, este permanent sabotată de lipsa de interes a miniştrilor, care se succed în funcţie doar pentru a preda ştafeta ratărilor pe bandă rulantă. Din bilanţul ”performanţelor” în acest domeniu: niciun kilometru de autostradă început de la zero, 3 miliarde de euro din fonduri europene pierduţi, o autostradă inaugurată cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale, care pune în pericol siguranţa oamenilor", a motivat Alina Gorghiu demersul senatorilor PNL.
Moţiunea simplă "Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri" este semnată de 44 de liberali şi a fost anunţată în plenul Senatului de liderul grupului PNL, Ion Popa.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, care a prezidat şedinţa, a constatat că sunt întrunite condiţiile necesare depunerii moţiunii şi a precizat că documentul va fi citit şi dezbătut în 15 septembrie.

Liderul PNL menţionează că valoarea totală a proiectelor asumate în Master Planul General de Transport este de 45 de miliarde de euro. Documentul prevede, printre altele: 1.300 kilometri autostradă, investiţie de 13.8 miliarde Euro; 1.825 kilometri drumuri expres, investiţie de 9.9 miliarde Euro; 2.874 kilometri drumuri TransRegio, investiţie de 1.69 miliarde Euro; 343 kilometri drumuri TransEuro, investiţie de 190 milioane Euro; 2.883 kilometri reabilitări de cale ferată cu viteze sporite, investiţie de miliarde de euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii