Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii vor să conteste la CCR "Legea defăimării', dacă va trece de votul Camerei

ro

09 Feb, 2016 20:54 1554 Marime text
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, astăzi, că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea,  dacă va fi adoptat de plenul Camerei Deputaților.
 

"Prevederile acestei legi sunt periculoase și reprezintă un atentat la libertatea de expresie garantată de Constituția României. Libertatea de exprimare este un drept care trebuie apărat cu orice preț, iar limitarea lui înseamnă un regres și o pierdere în termeni de democrație. Liviu Dragnea forțează mâna propriilor parlamentari și le cere să voteze o lege anti-democratică, translatând politica de partid, politica pumnului în gură, la nivel de lege", se arată într-un comunicat PNL.

 
Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat astăzi, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei și 100.000 de lei. Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii