Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Letonia reintroduce temporar controlul la frontiera

ro

16 May, 2010 17:25 1243 Marime text

Consiliul Uniunii Europene a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române că, în conformitate cu legislaţia Schengen, autorităţile letone vor efectua controale la frontiera internă, în perioada 24 mai (începând cu ora ora 9.00) - 1 iunie (până la ora 6.00).

Această măsură a fost luată în vederea asigurării securităţii lucrărilor sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, ce se va desfăşura la Riga, Letonia, începând din 28 mai până la 1 iunie. Sunt aşteptaţi în capitala letonă aproape 260 de parlamentari din cele 28 de ţări membre NATO, inclusiv din Congresul american şi din Parlamentul de la Bucureşti.

"Introducerea controalelor la frontierele Letoniei nu afecteaza regimul călătoriilor cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în Spaţiul Schengen şi, implicit, pe teritoriul statului leton", arată IGPF în comunicat.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră reaminteşte cetăţenilor români care se deplasează în străinătate că una dintre cele mai importante responsabilităţi este respectarea legislaţiei statului în care se află, precum şi scopul pentru care li s-a acordat dreptul de a intra şi, după caz, de a rămâne pe teritoriul ţării respective, în condiţiile stabilite prin legislaţia acestuia sau prin documentele internaţionale încheiate cu România.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii