Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Constanța aproape că nu mai există "Leonardo", în faliment

ro

18 Apr, 2015 18:22 3769 Marime text
La patru ani şi jumătate după ce şi-a cerut insolvenţa, Leonardo a intrat în faliment. Magazinele care mai merg cât de cât, circa 20 la număr, au fost mutate la o altă companie, înființată la mijlocul lui 2014. În Constanța, reprezentanța Leonardo nu mai funcționează de ceva vreme, iar cea din Auchan urmează să fie închisă, conform unor surse de încredere.
 
Noua firmă carte operează sub brandul Leonardo este controlată de o entitate înregistrată în Hong Kong, care are 95% din acţiuni. Restul de 5% le are lanțul intrat acum în faliment.
 
Băgarea companiei în faliment și mutarea activelor bune pe altă firmă pune sub semnul întrebării datoriile pe care le-a adunat Leonardo. Are o lungă listă de creditori printre care BRD, Unicredit, Bancpost, RBS şi o puzderie de firme printre care şi unele care au fost nevoite să-şi închidă afacerea cu totul fiindcă nu și-au mai primit banii, arată jurnaliștii de la Bihoreanul.
 
În 2010, când Leonardo a intrat în insolvență, i-au fost șterse 80% din datorii prin planul de reorganizare. Din ce şi-a asumat să achite nu a reușit să plătească nici jumătate, aşa că Unicredit, RBS și câteva mall-uri şi producători de pantofi de la care se împrumutase i-au cerut falimentul, conform botosaneanul.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii