Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șah Lena Miladinovic, lideră în Memorialul „Maria Albuleț'', după două runde

ro

12 Sep, 2015 13:15 979 Marime text
 
Jucătoarea de șah Lena Miladinovic (Serbia), este lideră în Turneul internațional Memorialul „Maria Albuleț'', după două runde, în competiția care are loc la Brăila, informează Agerpres.

Lena Miladinovic conduce în clasamentul provizoriu, cu 2 puncte din tot atâtea posibile.

Marea maestră Elena-Luminița Cosma este jucătoarea din țara noastră, care are cea mai bună clasare, după primele două runde, cu locul 6 din 25 de concurente.

Turneul Memorialul ''Maria Albuleț'', devenit un eveniment tradițional al șahului autohton, a ajuns la a VIII-a ediție.

Sunt prezente în întrecere mai multe șahiste din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova.

Ca noutate, formula de disputare în acest an este de turneu open internațional feminin cu 9 runde, oferind posibilitatea obținerii de norme de mare maestră sau de maestră internațională, informează site-ul oficial al Federației Române de Șah.

Invitată specială este marea maestră Marina Makropoulou (Grecia) — fiica vicecampioanei olimpice din 1957 comemorată prin acest concurs.

Turneul, care se termină pe 16 septembrie, se adresează în special șahistelor din România, oferindu-le posibilitatea de a întâlni jucătoare titrate și de a obține norme de maestre sau de a câștiga puncte rating FIDE.

Competiția are loc la Biblioteca ''Panait Istrati'' din Brăila. Fondul de premiere este de 12.700 lei.

Triplă campioană națională în 1951, 1956 și 1957, Maria Albuleț a obținut împreună cu Margareta Teodorescu titlul de vicecampioană olimpică pe echipe.

La Olimpiada de șah din Olanda din anul 1957, România, cu cele două jucătoare într-o formă foarte bună, a cucerit medalia de argint, având același punctaj cu formația campioană, Rusia. Tot la aceeași competiție, Maria Albuleț, care a jucat la masa 1, a obținut locul al doilea în concursul individual.

O altă performanță a Mariei Albuleț datează din anul 1957, când a obținut locul întâi la turneul zonal de la Cracovia, succes care i-a permis să acceadă la turneul candidatelor, competiție în urma căreia se desemnau jucătoarele care urmau să se confrunte pentru titlul mondial de șah.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: tvlitoral.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii