Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legistii, despre militarii morti la Tuzla au ars de vii

ro

09 Jul, 2010 21:52 1183 Marime text

Cei 12 militari care se aflau în avionul ce a luat foc pe aerodromul de la Tuzla au pierit în chinuri groaznice.

„Aproape toţi cei aflaţi în avion au sfârşit carbonizaţi.

Traumatismele suferite de soldaţi au fost minore ori medii ca şi gravitate, nu le-ar fi pus viaţa în pericol, însă incendiul le-a fost fatal", a declarat unul dintre anchetatori.
Ţipetele de disperare ale soldaţilor aflaţi în avionul morţii au fost auzite de la zeci de metri depărtare. „Acţiunea flăcărilor pe o suprafaţă mare şi profundă a pielii este una dintre cauzele decesului", a declarat medicul legist Mihai Onciu.

Alte două posibile cauze sunt politraumatismele suferite înaintea izbucnirii incendiului, precum şi moartea prin intoxicare cu dioxid de carbon şi alte substanţe toxice emanate în urma incendiului, explică legiştii.
Probele prelevate din cadavrele carbonizate ale victimelor tragediei aviatice au fost trimise ieri la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici", din Bucureşti.
„Doar în urma probelor de laborator se va putea stabili cu exactitate cauza decesului pentru fiecare dintre soldaţi", a declarat Marius Popa, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Au respirat funingine

Medicii legişti constănţeni spun că în timp ce efectuau necropsia soldaţilor morţi pe aerodromul din Tuzla au observat particulele de funingine respirate de soldaţi. „Cei care au supravieţuit iniţial au respirat un aer imposibil, de nerespirat. Am găsit funingine în căile respiratorii", a completat Onciu.

www.adevarul.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii