Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis Legea privind finanțarea campaniilor electorale, aproape de trimitere spre promulgare

ro

20 Apr, 2015 19:13 1073 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, azi, o a treia rundă de consultări cu partidele parlamentare, în care s-a discutat despre legile electorale, votul din diaspora şi cererile justiţiei privind aleşii penali. 
 
"Există un acord pe trei mari chestiuni: până la jumătatea lunii mai să fie trimise spre promulgare legea privind finanţarea campaniei electorale. Nu propun legi care are lacune juridice. Am vorbit despre corectarea prevederilor privind finanţarea partidelor politice. Toate partidele au dat azi asigurări că este o soluţie politică şi că aceasta va fi adoptată în timp util. Eu m-am referit de multe ori pe această chestiune. S-a schimbat statutul s-a spus de acord cu Constituţia. Este un proces. Mai sunt paşi de făcut şi cred că este nevoie de vonţă politică. Am speranţa că lucrurile se vor mişca în continuare", a declarat președintele Klaus Iohannis cu câteva minute în urmă.
 
Consultările de la Palatul Cotroceni au vizat stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara granițelor, preum şi procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii