Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind câinii comunitari, adoptată marți prin vot secret

ro

17 Oct, 2011 23:53 2033 Marime text

Legea privind gestionarea câinilor comunitari va fi votată marți prin vot secret, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase. Luni, legea a fost dezbătută și votată pe articole, în ciuda încercării opoziției de a o retrimite la comisii.

Opoziţia, prin vocea deputaţilor Aura Vasile (PSD) şi Eugen Nicolăescu (PNL), a cerut retrimiterea la comisia de specialitate a proiectului de lege, propunerea fiind respinsă cu 80 de voturi împotrivă, 43 de voturi pentru şi trei abţineri din totalul voturilor exprimate. Reprezentanții PSD și PNL au cerut să se găsească "o soluție înțeleaptă" și au criticat modul de lucru al Comisiei de administrație publică, responsabilă de forma finală a proiectului.

"Puteţi verifica că v-am mai spus că dacă va mai fi sfâşiat cineva pentru că nu am rezolvat problema, îi vom avea pe conştiinţă", a replicat deputatul UDMR Marton Arpad, argumentând împotriva oricărei amânări. "Au mai murit oameni, au mai fost sfâşiaţi copii. Dacă nu rezolvăm problema şi vor mai muri oameni, îi vom avea pe conştiinţă".

Opoziția critică lipsa unor proceduri unitare

PSD și PNL au criticat și faptul că proiectul lasă la latitudinea administrațiilor locale modul în care să rezolve problema, în loc să stabilească o soluție unitară. "Într-o localitate, se poate decide eutanasierea câinilor, iar în comuna apropiată nu, iar atunci acea comună va deveni sursă de pui abandonaţi în prima comună", a subliniat liberalul Cristian Adomniței.

Și Victor Socaciu (PSD) a criticat lașitatea Parlamentului României. "Am fost trimişi pentru a da legi ţării şi nu pentru a arunca pisica în altă ogradă. Ce face majoritatea este un gest de laşitate. Noi trebuie să ne asumăm răspunderea şi să stabilim aici ce facem pentru că este o problemă naţională. Asumaţi-vă aici dacă vreţi să omorâţi câinii sau să-i sterilizaţi, aşa cum este o recomandare europeană, dar şi una a civilizaţiei în care trăim", a spus el.

"Toţi suntem trimişi şi responsabili faţă de oamenii din localităţi. Nu putem noi decide peste capul cetăţenilor din anumite comunităţi", a spus, în replică, pedelistul Mircea Toader.

Sursa: EVZ.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Camelian Propinatiu 17 Oct, 2011 21:45 Important e ca indiferent ce organizatie gestioneaza câinii comunitari, comunizati sau comunisti, legea sa precizeze cine despagubeste pe popor pentru muscatura.