Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea prin care românii puteau intra doar cu buletinul în Moldova, neconstituțională

ro

17 Jun, 2015 18:12 1703 Marime text
Curtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că decizia Guvernului prin care cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, puteau intra în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate este neconstituțională. Potrivit magistraţilor, hotărârea a fost declarată neconstituțională pentru că, din momentul comunicării demisiei premierului Chiril Gaburici, guvernul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului Executiv moldovean.
“Premierul Chiril Gaburici și-a dat demisia în 12 iunie, dar pe 16 a decis convocarea unei ședințe a Guvernului cu o agendă de peste 50 de proiecte de hotărâri. Toate cele care depășesc funcțiile de administrare a treburilor publice au fost declarate neconstituționale”, informează Curtea Constituțională, într-un comunicat.
După ce a fost anunțată adoptarea acestei măsuri de către guvernul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a emis un comunicat în care preciza că ministrul de resort Bogdan Aurescu salută măsura, ce reprezintă ”un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii