Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea prin care declarația pentru minorii ce călătoresc în străinătate e valabilă trei ani, promulgată

ro

29 Sep, 2016 18:43 5081 Marime text
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinatate, care prevede că declarația părinților pentru minorii care călătoresc în străinătate poate fi eliberată pentru mai multe călătorii pentru o perioadă de trei ani, fără menționarea destinațiilor.

Actul normativ stipulează introducerea cărții electronice de identitate ca document de călătorie și eliberarea pașapoartelor de serviciu și pentru personalul autorităților publice care candidează pentru posturi în cadrul unor organizații, instituții sau misiuni internaționale, dacă se solicită expres, sau care ocupă funcții de expert național detașat la instituțiile UE.

De asemenea, legea prevede eliberarea pașapoartelor diplomatice pentru persoanele care dețin funcții asimilate ca rang prim-adjunctului și adjuncților procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ și procurorului general financiar al Curții de Conturi, pentru foștii miniștri de Externe, copii aflați în întreținerea titularului de drept sau a soțului/soției acestuia, cu condiția ca aceștia să-i însoțească în misiune oficială în străinătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii