Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea intonării imnului la competiţiile sportive pusă de Ministerul Tineretului și Sportului în dezbatere publică

ro

05 Feb, 2016 18:12 1964 Marime text
 
Ministerul Tineretului și Sportului a pus în dezbatere publică propunerea textului de amendament adus Legii nr.75/1994, cu privire la intonarea imnului național în competițiile sportive naționale oficiale. Actele în forma în care au fost propuse spre modificare au fost afişate pe site-ul ministerului.
 
„Propunerile noastre abordează, într-un mod unitar, cadrul normativ care vizează intonarea imnului național la competițiile sportive naționale oficiale. Vor fi evitate, astfel, eventualele interpretări eronate. Pe de altă parte, în cazul nerespectării caracterului solemn al imnului național, am propus sancțiuni pentru încălcarea acestui cadru. Nu este admisibil ca, în timpul intonării imnului național, să asistăm la acte de lipsă de respect”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, scrie româniatv.net.
 
Rentru realizarea acestui demers Ministerul Tineretului și Sportului a supus, în prealabil, spre consultare, federațiilor sportive naționale, textul de amendament adus Legii nr.75/1994, Art. 10, se precizează în comunicat.
 
Conform documentului prezentat, Legea nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice se completează după cum urmează: „După litera e) de la alineatul (1) al articolului 10 se introduce o nouă literă, litera e1) cu următorul conținut: "pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia competițiilor sportive oficiale de nivel național, la finala unei competiții sau, după caz, la turneul final”.
 
Articolul 11 se completează și va avea următorul conținut: „Imnul național al României poate fi intonat și la alte manifestări organizate în unități de învățământ, în instituții de cultură sau sportive”.
 
De asemenea, Hotărârea Guvernului nr. 1157 din 21 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României se completează după cum urmează: „După litera i) de la alineatul (1) al articolului 24 se introduce o nouă litera, litera i1), cu următorul conținut: "nerespectarea cadrului solemn la intonarea imnului național”.
 
Alineatul (2) al articolului 24 va avea următorul conținut: „(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. a), e) și k) se sancționează cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), i1), j) și l), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei”.
 


Sursa foto: stiri.tvr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii