Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea defăimării a fost respinsă. Liberalii au susţinut că e neconstituţională!

ro

17 Feb, 2016 13:07 1575 Marime text
 
Plenul Camerei Deputaților a respins, astăzi, pe articole, proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței, cu 152 de voturi "pentru", 105 împotrivă şi 24 de abţineri. Anterior, deputaţii s-au opus cererii liberalilor de scoatere de pe ordinea de zi a Legii Defăimării şi nici nu au adus alte amendamente proiectului de lege, în timpul dezbaterii iniţiativei în Plenul Camerei Deputaţilor. Cererea PNL privind scoaterea de pe ordinea de zi a Legii Defăimării a fost respinsă, astăzi, cu 66 de voturi „pentru", 98 „împotrivă".
 
Liberalii au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a Legii, iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, considerând că nu a fost respectat termenul de cinci zile de la depunerea raportului şi până la înscrierea legii pe ordinea de zi a plenului, aşa cum prevede Regulamentul.
 
Liberalii au susținut la unison că proiectul lui Dragnea trebuie respins pentru că este neconstituțional. Ei au spus că Dragnea a propus, de fapt, o lege ce instituie cenzura atât în spațiul public, cât și în cel privat.
 
Legea defăimării, așa cum a fost denumită pe scurt, a fost modificată luni, fiind eliminate definiţia defăimării şi sancţiunile prevăzute pentru aceasta, după ce actul normativ a fost criticat. Camera Deputaţilor este for decizional. Liberalii au anunţat că o vor ataca la Curtea Constituţională a României. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii