Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea anti-fumat s-ar putea schimba curând

ro

19 Mar, 2016 23:39 2407 Marime text
 
Deși a intrat de curând în vigoare, legea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise ar putea fi schimbată în scurt timp. Un deputat independent, nefumător, este de părere că fumătorii trebuie trataţi la fel de corect ca nefumătorii. Alături de alţi parlamentari, el a depus un set de amendamente la legea anti-fumat, prin care se permite fumatul în spaţii special amenajate, acolo unde nu-i deranjează pe nefumători.
 
Practic, el propune o redefinire a sintagmei de spaţiu public închis, pentru a permite fumătorilor să fumeze oriunde, dar în aşa fel încât să nu deranjeze în niciun fel nefumătorii.
 

"Legea votată în Parlament este foarte restrictivă şi doar îi prigoneşte pe fumători, instituind o duşmănie între aceştia şi nefumători. Dacă nu acceptăm amendamentele propuse, ingeniozitatea românilor va inventa tot felul de portiţe şi ne vom trezi că toate clădirile vor avea pereţi rotunzi, că vor dispărea toate terasele ori alte chestiuni de felul acesta. E bine să nu exagerăm niciodată!“, a afirmat deputatul Viorel Blăjuţ.

 
Articolul 3 din noul proiect de lege prevede faptul că fumătorii se pot organiza în asociaţii sau în cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii