Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legătură între Kaliakra şi Constanţa Colaborare româno-bulgară pentru dezvoltarea unor trasee de turism subacvatice

ro

28 Apr, 2014 14:36 1963 Marime text
turism, trasee subacvatice, constanta, kaliakraConform novinite.com, traseele turistice subacvatice vor face legătura între Kaliakra (Bulgaria) și Constanța (România), în cadrul proiectului Heras, potrivit profesorului Atanas Palazov.
Palazov, directorul Institutului de Oceanologie al Academiei Bulgare de Științe, a informat că proiectul a câștigat finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria și că urmeză să primească suma de 1,5 milioane de euro în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională.
Citat de agenția bulgară Telegraph, Palazov a declarat că la proiect au lucrat scafandri și cercetători din Bulgaria și România.
El a explicat că rolul acestora a fost de a căuta pe fundul mării nave și porturi scufundate.
Aşa cum se arată pe novinite.com, Palazov a menționat că ideea a fost aceea de a dezvolta cea mai modernă și mai scumpă formă de industrie a turismului în vederea organizării de expediții pentru a „vizita“ artefacte subacvatice din regiune.
Profesorul bulgar a mai spus că, pe fundul mării, între Kaliakra și Constața, ar fi fost găsite nave, porturi și clădiri scufundate care datează din secolele IV - V, adăugând că siturile ar stârni interesul turștilor din toate colțurile lumii.
Palazov a declarat, de asemenea, că după ce siturile marcate vor fi examinate de către arheologi subacvatici, informațiile vor fi compilate într-o carte care va enumera cele mai interesante trasee.
Profesorul a mai anunțat că proiectul va dura până în februarie 2015 și se preconizează, de asemenea, formarea instructorilor de scufundări care vor fi avea rolul de ghizi turistici subacvatici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii