Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Le Monde Geoana sustinut de PSD, fostul partid comunist

ro

24 Nov, 2009 23:04 1132 Marime text

Alegerile prezidentiale din Romania vor ajunge la un rezultat dupa al doilea tur, pe 6 decembrie. Alegeri care ar trebui sa clarifice peisajul politic roman, aflat in plina criza dupa demiterea sefului guvernului, scrie cotidianul francez Le Monde. Potrivit mai multor sondaje realizate duminica la iesirea de la urne dupa primul tur de scrutin, presedintele Traian Basescu il va infrunta pe rivalul sau social-democrat Mircea Geoana, noteaza jurnalistii francezi.

Tara este in criza in prezent, dupa ce Emil Boc a fost dat jos de la sefia guvernului, ca urmare a unei motiuni de cenzura adoptate de deputati, pe 13 octombrie. PSD condus de Mircea Geoana "a trantit usa Guvernului", pentru a protesta fata de scoaterea ministrului sau de Interne din Executiv. De atunci, tara este condusa de un guvern interimar, in asteptarea alegerilor.

Traian Basescu este sustinut de PD-L condus de Emil Boc, iar principalul sau rival este Mircea Geoana, fost ambasador la Washington care si-a construit campania pe teme sociale, mai ales pe promisiunea de a lansa un vast program de construire de locuinte pentru familiile cu venituri mici. Geoana beneficiaza de sustinerea logistica importanta a PSD, "fostul partid comunist, care ar vrea ca Geoana sa-i modernizeze imaginea, patata de scandaluri de coruptie si de lipsa entuziasmului pentru reforma", incheie Le Monde.

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii