Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruţa Kovesi „Sunt şi alte investigaţii în curs la DNA faţă de foşti sau actuali miniştri”

ro

03 Oct, 2013 12:36 992 Marime text
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în prezent, la nivelul DNA, sunt și alte investigații în curs față de foști sau actuali miniștri și dă asigurări că procurorii vor continua anchetele în aceste dosare.
Laura Codruța Kovesi spune că se va pronunța în perioada imediat următoare asupra legalității soluției date de procurorul de caz în dosarul în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea privind referendumul de demitere a șefului statului.

Kovesi susține că propunerile pentru funcțiile de procurori șefi la Secția de combatere a corupției trebuie să fie agreate atât de ministrul Justiției, cât și de conducerea DNA.

AGERPRES: Exact acum un an înceta cel de-al doilea mandat de procuror general. Între timp sunteți într-o nouă funcție. Au trecut câteva luni de la preluarea mandatului în fruntea DNA. Au rămas aceleași obiective pe care le-ați prezentat cu ocazia susținerii interviului la CSM sau, după primele evaluări, au apărut altele? Care sunt cele urgente?
Laura Codruța Kovesi: Prioritățile pe care mi le-am propus cu ocazia interviului pe care l-am susținut în fața CSM sunt aceleași și în prezent, pentru că sunt obiective care se mulează foarte bine pe competența DNA și pe ceea ce se așteaptă de la această direcție specializată în combaterea corupției la nivel înalt. Acest proiect managerial a fost aprobat de CSM, a fost însușit de ministrul Justiției cu ocazia formulării propunerii de numire în funcție, motiv pentru care toate prioritățile care au fost atunci stabilite rămân valabile. În ceea ce privește alte priorități care apar din activitatea curentă acestea nu modifică substanțial ceea ce ne-am propus la preluarea mandatului împreună cu colegii care fac parte din echipa managerială.
Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii