Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruța Kovesi decorată de ambasadorul Franței – „DNA se bucură de o mare popularitate”

ro

07 Jun, 2016 23:42 2562 Marime text
Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, i-a conferit astăzi procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.
 
În cadrul ceremoniei de decorare oficialul a ținut să specific faptul că Direcția Națională Anticorupție (DNA) se bucură de o mare popularitate și că renumele său depășește frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european.
 
Francois Saint-Paul a menționat faptul că șefa DNA reprezintă un simbol al profesionalismului, al integrității și al datoriei, el prezentând și parcursul profesional și nu numai al acesteia.
 
„Tânără sportivă talentată, ați fost selecționată în echipa națională de junioare de baschet feminin a României, cu care ați câștigat titlul de vicecampioană europeană în 1989. Această perioadă sportivă intensă nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastră. (...) Aveați 33 de ani când președintele României, Traian Băsescu, v-a numit, în 2006, procuror general (...) Anul 2006, care precedă aderării efective a țării dumneavoastră la Uniunea Europeană, reprezintă debutul unei extraordinare provocări! De fapt, ați fost prima femeie care a ocupat postul de procuror general al României și, totodată, cea mai tânără”, a spus Francois Saint-Paul, potrivit agerpres.ro.
 
Oficialul a mai spus faptul că rezultatele DNA sunt cu adevărat impresionante, lucru confirmat și de un raport al UE, care plasează acest Parchet printre primele cinci instituții anticorupție din Europa.
 
„Astăzi putem să apreciem lungul drum parcurs și transformarea puternică și durabilă a unui sistem care vă datorează multe, deoarece datorită dumneavoastră și numeroșilor dumneavoastră colegi devotați cauzei, DNA se bucură de o mare popularitate. De altfel, renumele său depășește astăzi frontierele țării dumneavoastră, devenind un model de urmat la nivel European (...) Da, grație determinării dumneavoastră neclintite, imaginea justiției în România se schimbă de la o zi la alta. Doresc să vă asigur stimată doamnă, de întreaga susținere pe care Franța o acordă dintotdeauna misiunii dumneavoastră, fie că este vorba de punerea la dispoziție a experților pentru a ajuta la crearea unei agenții destinate recuperării eficiente a prejudiciilor cauzate statului, în valoare de 431 de milioane de euro, fie că este vorba despre formarea procurorilor în Franța în domeniul luptei anticorupție sau al investigațiilor financiare”, a mai susținut Francois Saint-Paul, notează agerpres.ro.
 
Laura Codruța Kovesi a mai fost decorată de Franța și în 2011, cu Ordinul Național al Meritului, în grad de ofițer.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat în această seară că statul de drept nu este un moft, iar primirea însemnelor de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare recompensează și lupta pentru păstrarea și consolidarea acestuia.
 
„Lupta cu corupția face parte din păstrarea și din apărarea statului de drept. Această distincție recompensează și lupta pentru păstrarea și consolidarea statului de drept. Statul de drept nu este un moft, nu putem să ne jucăm prin decizii care țin de alte chestiuni și nu de cele care sunt legate de stat. (...) Vom continua acest drum în măsura în care stabilitatea instituțională și competențele investigative ale DNA vor fi păstrate”, a afirmat Kovesi, conform aceleiași surse.
 
Șefa DNA a ținut să mai precizeze faptul că distincția primită arată că cei din DNA trebuie să continue drumul pe care au pornit.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii