Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruța Kovesi, câștigătoarea premiului „Europeanul Anului” 2016

ro

18 Jan, 2016 17:57 2557 Marime text
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest. Este a doua oară când un român câștigă acest premiu.
 
„Distincția recunoaște lupta curajoasă și susținută a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA din România, împotriva corupției la nivel înalt. În calitate de șefă a agenției în fruntea căreia a fost numită în mai 2013, a trimis în judecată un fost prim-ministru și a pus sub acuzație zeci de parlamentari, judecători și magnați ai afacerilor. (...) Este a doua oară când un român câștigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, președintele fundației Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane. Laura Codruța Kovesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader's Digest le promovează", potrivit unui comunicat.
 
Totodată, se precizează că, în primele nouă luni ale anului trecut, DNA a dus acuzații de corupție împotriva a peste 800 de persoane. „Printre cei puși sub acuzare, în anul 2015, de DNA se numără patru miniștri, zece primari ai unor orașe mari, nouă președinți de consilii regionale și 14 foști sau actuali membri ai Parlamentului.  
 
Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii