Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lăsaţi fără 1.100 lei, prin metoda „împrietenire”

ro

07 Oct, 2016 14:29 2091 Marime text
Un bărbat din comuna Golești, a sesizat, ieri, polițiștii cu privire la faptul că în jurul orelor 10.30, două persoane s-au prezentat la locuința părinților săi în vârstă de 83, respectiv 85 de ani, care locuiesc în comuna Golești, și i-au înșelat prin metoda „împrietenire”, deposedându-i de suma de 1.100 lei.

Din primele cercetări efectuate, a rezultat faptul că cei doi bărbați s-au prezentat la domiciliul bătrânilor cu un autoturism, spunându-le că datorează fiului acestora suma de 250 lei. Unul din cei doi bărbați a coborât din autoturism și i-a înmânat bătrânei o bancnotă de 500 lei, după care i-a solicitat restul la bani. Ulterior a urmat-o pe bătrână în curte și mai apoi în locuință, unde aceasta a scos dintr-un șifonier o basma în care avea suma de 11.000 lei. Femeia i-a înmânat suma de 250 lei, după care au ieşit împreună în curte, basmaua cu bani rămânând pe o masă din cameră.

În timp ce se aflau în curte, bărbatul i-a cerut femeii o sticlă cu apă afirmând că are probleme la motorul autoturismului. Bătrâna a mers să caute un pet de 2 litri și după ce l-a umplut cu apă la o ciuşmea amplasată în curte, a auzit cum mașina de la poartă a demarat în trombă. Mergând în casă a constatat dispariția banilor de pe masă după care a luat legătura telefonic cu fiul său.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor și a recuperării prejudiciului cauzat.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de înşelăciune prin acest mod de operare, Poliţia Română recomandă următoarele:

-    nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor străine care se prezintă la domiciliul dumneavostră sub diferite pretexte;
-    nu lăsaţi persoanele necunoscute să intre în casă, chiar dacă sunt îmbrăcaţi în uniforme, decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului;   
-    păstraţi banii și documentele în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavostră şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane;   
-    nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini;
-    nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!   

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii