Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lăsata secului pentru Postul Sfintei Marii Ce trebuie să facem azi

ro

31 Jul, 2016 07:31 3988 Marime text
Azi e  Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului.
 
Cuvantul sec, din sintagma "lasatul secului", este inteles de noi ca fiind sinonim cu uscat, fara grasime, de post. Insa, secul pe care il cere postul ortodox este seclum (saeculum), adica lumea impatimita.
 
De multe ori ne este dat sa auzim ca nu postul alimentar este important, ci cel spiritual. Dar nu este așa. Ambele forme sunt importante. De vreme ce Sfinții Părinți au rânduit să ne înfrânăm de la anumite bucate pentru o vreme, au făcut-o cu bună știință. Credinciosul nu trebuie sa se mulțumeasca cu jumătăți de măsură.

Creștinii ortodocși se pregătesc să intre în Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Maria Mare. Acesta începe pe 1 august şi se încheie pe 15 august, odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. În popor este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei. Este un post care ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din luna august: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Postul Adormirii Maicii Domnului înseamna înfranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Daca ne tinem departe de anumite mancaruri, sa ne tinem departe si de pacate. Sa nu ne intristam ca pierdem satisfactia pe care ne-o aduce hrana de "dulce", caci prin retinerea de la ea vom fi partasi unor daruri care ne fac mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu, potrivit crestinortodox.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii