Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lafarge Ciment vrea controlul total al companiei

ro

01 Dec, 2014 12:55 1414 Marime text
Producătorul de ciment La­farge Ciment face ofertă publică de cumpărare la compania Lafarge Agre­gate Betoane (AGEM), unde con­trolează 95% din capital, informează Ziarul Financiar în ediţia sa online. Astfel, reprezentanţii Lafarge Ciment au oferit 2,5 mi­lioane de lei acţionarilor mino­ritari pentru ca aceştia să se retragă din companie şi pentru a obţine astfel controlul total.
 
Oferta de cumpărare va începe miercuri, 3 de­cembrie, şi se va încheia pe 23 de­cembrie, fiind intermediată de BRD SocGen. Oferta are loc în condiţiile în care în această vară un acţionar mi­noritar important s-a retras din acţionariat. Mai exact, SIF Muntenia a vândut vândut un pachet de 10,3% din acţiunile Lafarge Agregate Betoane pentru 5,6 milioane de lei, la un preţ de 9,08 lei/titlu.
 
De asemenea, grupul francez Lafarge a anunţat că vrea să vândă activele din România pentru a putea fuziona cu grupul elveţian Holcim, întrucât prin fuziune cele două grupuri ar avea poziţie dominantă.
 
Lafarge deţine două fabrici de ciment, la Medgidia (judeţul Constanţa) şi la Hoghiz (judeţul Braşov), şi o staţie de măcinare la Târgu-Jiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii