Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacul Lebedelor revine pe scena Teatrului Oleg Danovski

ro

12 Nov, 2012 20:54 1266 Marime text

Compania de balet din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski pune în scenă vineri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, spectacolul Lacul Lebedelor.

Subiectul baletului este unul dintre cele mai cunoscute şi a fost pus prima dată în scenă în 1877 în Moscova la renumitul Teatru Balşoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspiraţie o veche legendă rusă.

Versiunea prezentată de Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski este clasică, având totuşi o tentă modernă prin realizarea costumelor şi a decorurilor, a materialelor folosite, dar şi a unor momente coregrafice.

La un an de la premieră, rolul principal (Odette - Odile) este interpretat de Eliza Maxim care debutează alături de Jeonil Yoon (Coreea de Sud) în rolul lui Seigfried şi de Horaţiu Cherecheş (Rothbart).

Din distribuţie mai fac parte: Adrian Mihaiu, Claudiu Dan, Aliss Tarcea, Amalia Mîndruţiu, Rie Aoyagi, Laima Costa, Kanoko Suzuki, Kim Yeji, Anca Strnad, Delia Luca, Andrada Dedu, Mihai Pâslaru, Oleg Godoroja, Marian Basarabeanu, Antoniu Gheorghiu, Gelu Râpă, alături de ansamblul de balet.

Preţul biletelor este 40 lei, însă pentru elevi, studenţi, pensionari biletele costă 15 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii