Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La vară am putea avea parte de teroriști kamikaze, deghizați în vânzători ambulanți?

ro

19 Apr, 2016 14:42 1403 Marime text
 
Şefilor serviciilor de informații din Italia susţin că rețeaua Stat Islamic (SI) ar plănui să comită atacuri pe plajele din Europa în această vară. Agenția italiană de informații a prezentat agenției germane BND detalii legate de aceste planuri ale SI de a comite atentate în stațiuni, a informat cotidianul Bild.
 
Jurnaliştii agenţiei italiene, susţin că au primit detalii despre planurile teroriștilor de la o sursă credibilă din Africa. Aceasta a anunțat că atacatorii au "planuri concrete" de a se deghiza în refugiați și de a vinde turiștilor băuturi, gustări, accesorii și tricouri, informează Daily Mail.
 
Presa germană a informat că SI va trimite atacatori sinucigași deghizați în vânzători ambulanți și că va plasa bombe sub șezlonguri în stațiunile din Spania, Franța și Italia. Plajele vizate în mod special includ stațiuni din sudul Franței, Costa del Sol în Spania și ambele coaste ale Italiei, potrivit șefilor serviciilor de informații, citați de cotidianul german Bild. Se pare că planurile implică folosirea de arme automate pe plajele aglomerate, îngroparea unor dispozitive explozive în nisip sub șezlonguri și comiterea de atacuri sinucigașe.
 
Autorităţile din toate ţările menţionate îşi fac griji deoarece „plajele de vacanţă nu pot fi protejate”. Amintim că, anul trecut, 38 de persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul pe o plajă din Tunisia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii