Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tulcea a fost efectuată prima operaţie de prelevare de organe

ro

10 May, 2013 08:58 1740 Marime text
De la finalul anului trecut, şi spitalul din Tulcea face parte din reţeaua unităţilor sanitare în care se pot preleva organe pentru transplant. Iniţiativa i-a aparţinut fostului manager al spitalului, dr. Neviser Zaharcu, actualmente deputat în colegiul 1 din Tulcea.

Joi, 9 mai, de la ora 21.00 a avut loc intervenţia. Este vorba despre un pacient internat la Tulcea, aflat în moarte clinică. Familia şi-a dat deja consimţământul pentru donarea organelor. Programul este coordonat, la nivelul spitalului judeţean din Tulcea, de dr. Tiberiu Corhan, iar din echipa care implementează acest proiect la noi în judeţ se numără şi dr. Elena Chircov, director medical al SJUT.

„Familia pacientului în cauză şi-a dat deja acordul, iar de la acesta vor fi prelevate mai multe organe: ficat, pancreas, rinichi şi piele. Acestea urmează să ajungă la Fundeni, urmând ca apoi ele să fie distribuite la cazurile urgente din ţară“, a explicat dr. Elena Chircov. Dr. Chircov a participat la intervenţie, în calitate de anestezist.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii