Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La slujbă a participat şi arhiepiscopul Tomisului, Teodosie ÎPS Teofan, atac dur la "creştinii de duminică"

ro

24 Jun, 2012 18:58 1630 Marime text

Peste zece mii de credincioşi au participat, duminică, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" cu prilejul Hramului mănăstirii de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Pimen Suceveanul şi ÎPS Teodosie.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a îndemnat, duminică, în predica rostită la slujba de la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava", la apropierea de Dumnezeu, vorbind şi despre "creştinii de duminică", ce merg la biserică doar în această zi, dar în rest se îndepărtează de Dumnezeu.

În predica rostită, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a subliniat că oamenii au vise şi gânduri şi grija pentru ceea ce vor mânca, ce vor bea, cu ce se vor îmbrăca, unde se vor adăposti, dar a subliniat că grija cea mai mare ar trebui să fie dobândirea Împărăţiei Cerului pentru că toate celelalte îşi vor primi apoi răspunsul.


"Dacă analizăm starea noastră sufletească din timpul unei săptămâni omul e preocupat de grija zilei de astăzi, de ziua de mâine. Toată grija, preocuparea să avem ce ne trebuie pentru noi, pentru copiii noştri, pentru colegii noştri. Unde este comoara acolo este şi inima noastră. Să recunoaştem, comoara noastră este grija noastră. Te gândeşti la ceea ce consideri că e mai de preţ, binele nostru şi al celor apropiaţi. Deşi acceptăm cuvântul Domului nu putem să nu ne facem griji. Grija nu ne părăseşte, uneori în timpul liturghiei, sau al rugăciunii, pentru ceea ce va fi mâine sau la anul", a spus IPS Teofan.

Înaltul ierarh a mai spus că "creştinii de duminică", cei care consideră că şi-au făcut datoria dacă merg duminica la biserică şi poate mai ţin şi post miercurea sau vinerea se îndepărtează de Dumnezeu în timpul săptămânii. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a adăugat că cei care procedează în acest fel argumentează că "viaţa trebuie trăită", că "suntem şi noi oameni" sau că "toate ale lumii acesteia să le facem că suntem oameni". "Avem dreptul la momente de relaxare sufletească, dar să nu de îndepărteze de Dumnezeu", a spus IPS Teofan.
sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii