Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La premiile Oscar Leonardo DiCaprio a cerut tuturor să se unească pentru a proteja planeta!

ro

29 Feb, 2016 21:55 1873 Marime text
 
Azi noapte au fost decernate Oscarurile la a 88-a ceremonie a prestigioaselor premii. Marele câștigător a fost Leonardo DiCaprio, pentru rolul din "The Revenant", al cărui discurs a fost poate cel mai așteptat. Probabil că puțină lume se aștepta să ”atace” anumite subiecte.
 
Chiar în tipul clipului de promovare a filmului lui Alejandro Gonzales Inarritu, "The Revenant", turnat în natură, actorul a început să vorbească despre schimbările climatice. După ce a primit statueta, DiCaprio a evocat din nou natura în discursul său. El a invitat publicul să nu "considere planeta un bun câștigat, care li se cuvine" și să se unească pentru a o proteja.
 

''The Revenant a fost și o poveste a relației dintre om și natură. Am făcut în mod colectiv ca anul 2015 să fie cel mai cald înregistrat din istorie. Producția (filmului) a trebuit să se deplaseze spre extremitatea sudică a planetei pentru a găsi zăpadă. Încălzirea globală este ceva real, care se întâmplă acum. Aceasta este cea mai mare amenințare cu care se confruntă specia noastră, iar noi trebuie să lucrăm împreună și să încetăm să mai amânăm. Trebuie să îi sprijinim pe liderii din întreaga lume, care nu vorbesc în numele marilor poluatori, ci în numele întregii omeniri, pentru popoarele indigene ale acestei lumi, pentru milioane și milioane de oameni săraci care sunt cei mai afectați de toate acestea. Pentru copiii copiilor noștri și pentru oamenii a căror voce a fost înecată de politici avide'', a spus actorul.

 
Ministrul francez al mediului, Segolene Royal, a fost impresionat de discursul luio DiCaprio. Drept este că reputația și credibilitatea sa în cauze ecologice au făcut ca Leonardo DiCaprio să fie desemnat mesager al păcii pentru ONU, fiind primit de numeroase somități, printre care suveranul pontif.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii