Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„La mulţi ani!” Vergil Chițac, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2015 13:42 2819 Marime text
Astăzi, de Ziua Dobrogei, prof. univ. dr. Vergil Chițac, rectorul Academiei Navele „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, a postat un mesaj pe o reţea de socializare. De asemenea, a dorit să le ureze „La mulţi ani!” tuturor românilor.
 
„Astăzi se împlinesc 137 de ani de când Dobrogea a reîntregit mult iubita noastră ţară. Acest an este primul în care data de 14 noiembrie este sărbătorită drept zi naţională. Este ziua în care, la Brăila, în 1878, au avut loc festivităţile prilejuite de punerea în aplicare a Tratatului de la Berlin, care consemna revenirea Dobrogei la patria-mamă. La acea dată, Carol I spunea că «Dobrogea va deschide ţării un nou izvor de bunăstare».
Anterior acestui eveniment, pe 24 ianuarie 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza se înfăptuia Mica Unire, dintre Moldova şi Ţara Românească. Cele două evenimente au marcat începutul Marii Uniri, eveniment ce a avut loc pe 1 decembrie 1918.
Aşadar, aceasta nu este numai ziua dobrogenilor, ci a tuturor românilor. La mulţi ani!”, este mesajul integral postat, pe Facebook, de Virgil Chiţac.
 
Sursa foto: Facebook (Virgil Chiţac)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 14 Nov, 2015 21:51 Cam prea de tot cu poza asta. Aveti privirea cam ...de sus. Mai uitati- va si putinel mai jos.